Meteen naar de inhoud

Singing Circle

The Singing Circle is in het leven geroepen voor mensen die willen (leren) zingen om het zingen zelf. De drempel is laag: iedereen kan meedoen, ongeacht niveau of ervaring. The Singing Circle is een uitgelezen plaats om het zingen in een groep te oefenen.
Voor veel mensen geldt dat ze als kind  vaak te horen hebben gekregen: je zingt vals, je bromt, ga maar achteraan staan of, als wij zingen hoef jij niet mee te doen. Kortom, de ideale situatie om voor goed met zingen op te houden. En toch blijft het knagen, want vroeg of laat komt deze oerimpuls toch weer boven: ik wil zingen!

Door een tijdje met The Singing Circle mee te zingen, raak je je schroom kwijt, ga je meer durven, ontwikkel je een ontspannen, mooie, en bovenal eigen klank.
Niet zelden herwinnen mensen hun zelfvertrouwen, durven zich beter te uiten in gezelschap en durven ze de stap te zetten om bij een koor te gaan zingen!

In ontspannen sfeer zingen we liederen en mantra’s uit diverse culturen, waarbij we voor iedereen een plaats vinden voor zijn of haar stemmogelijkheden.
Dit resulteert vrij gemakkelijk in meerstemmig zingen, tevens een oefening in bij jezelf blijven en ook het geheel in de gaten houden.

We zullen zingen zowel mét als zonder bladmuziek, zowel mét tekst als zonder tekst, mét en zonder begeleiding van gitaar en piano.
Een uitstekende gelegenheid om ervaring op te doen met zingen vanuit eigen hart, kracht en gehoor. Er wordt ook geïmproviseerd, wat voor de meeste mensen wel een uitdaging is, en voor anderen iets waarnaar ze vaak verlangd hebben.

Wie wil kan ook oefenen in het solo-zingen, puur om te ontdekken:
‘Wat voor stem heb ik eigenlijk? Heb ik mezélf wel eens goed gehoord?
Durf ik mezelf zo te laten horen?’

Er is geen doel, behalve lekker zingen; we werken niet naar een uitvoering toe.
The Singing Circle wordt georganiseerd in Breda en Oosterhout.
Een keertje proberen? Dat kan, een proefles kost €10.

PROGRAMMA VOOR HET KOMENDE SEIZOEN 2023-2024

De sessies vinden plaats op woensdagochtend in Breda, van september tot en met 26 juni 2024.
4 September 2024 start het nieuwe seizoen.

Woensdagochtend    10.30-11.45u
Locatie: Zero-Point, Ceresstraat 29, 4811 CA Breda
De kosten zijn €70 voor 5 sessies en €120 voor 10 sessies.
(10 minuten lopen van het station)

Heb je een goede stem en schep je er plezier in mooie meerstemmige muziek te zingen, en je wil daarin investeren, dan is de Koorgroep misschien iets voor jou.

Singing Circle Koorgroep
Maandagavond 19.45-21.45u  
Zie Singing Circle Koorgroep